MÓN
Internacional 15/05/2011

La fiscalia de Nova York acusa Strauss-Kahn d'intent de violació

També és imputat per un delicte de detenció il·legal per haver agredit sexulament una cambrera d'hotel. L'advocat del director del FMI avança que el seu client es declararà “no culpable”. Strauss-Kahn ja va protagonitzar un altre escàndol sexual al 2008 per haver mantingut relacions amb una subordinada

Agències
1 min
Dominique Strauss-Kahn és director de l'FMI / ACN

Nova YorkEl director gerent del FMI, Dominique Strauss-Kahn, detingut dissabte a la nit a Nova York quan estava a punt d'agafar un avió cap a París, haurà d'explicar aquest diumenge davant el jutge l'episodi d'agressió sexual que va provocar la seva detenció, a última hora de dissabte, quan es disposava a agafar un avió cap a París. La fiscalia de Nova York acusa Strauss-Kahn d'intent de violació i de retenir contra la seva voluntat una cambrera d'hotel, a qui suposadament va agredir hores abans amb l'objectiu de mantenir-hi relacions. L'advocat de Strauss-Kahn ha dit a l'agència Reuters que el seu client es declararà “no culpable.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La policia de Nova York ha informat que la dona que va fer la denúncia té 32 anys i se li van tractar ferides de poca consideració. Segons el relat de la dona, ella va entrar a l'habitació pensant que no hi havia ningú. Aleshores, Strauss-Kahn va sortir del bany despullat, la va empènyer al llit i va començar a abusar sexualment d'ella.

No és la primera vegada

Strauss-Kahn ja ha estat relacionat abans amb altres escàndols. El francès, que dirigeix el FMI des del novembre del 2007, va haver de demanar disculpes a la seva dona, a la seva amant i a mig món al 2008 per haver mantingut relacions amb una subordinada de la institució financera. Aleshores se'l va exculpar dels càrrecs d'assetjament i abús de poder, però els països que formen part del FMI li van advertir que la situació no es podia repetir.

stats