Noruega
Internacional 21/06/2012

La fiscalia demana que es declari dement l'autor de la massacre d'Utoya

Si se'l declara malalt mental podria passar la resta de la vida en un centre psiquiàtric; si no, s'enfronta a una pena màxima de 21 anys de presó. El veredicte es coneixerà el 24 d'agost

Agències
1 min
Anders Breivik durant el judici / AFP

OsloLa fiscalia noruega ha demanat aquest dijous que l'assassí confés Anders Behring Breivik sigui considerat dement i se l'ingressi en un centre psiquiàtric. Així ho ha demanat en els seus arguments finals abans que es dicti sentència.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Si se'l declara dement, podria passar la resta de la seva vida en un centre psiquiàtric. Si el tribunal considera que es troba en plenes facultats mentals, s'enfrontaria a una pena màxima de presó de 21 anys.

Breivik ha insistit diverses vegades durant el judici que era plenament conscient dels seus actes i s'ha declarat culpable de la mort de 77 persones en els atemptats del passat 22 de juliol a Oslo.

Diversos psiquiatres escollits pel tribunal han presentat informes amb conclusions contradictòries. Un equip ha declarat Breivik psicòtic paranoide esquizofrènic, mentre que un altre ha conclòs que segurament pateix un desordre de personalitat narcisista però que no és psicòtic, i que per tant se'l pot considerar responsable dels seus actes.

El tribunal dictarà el veredicte el 24 d'agost. Breivik va alertar que si se'l considerava dement apel·laria, perquè només acceptava dues opcions: o la pena de mort o l'absolució.

stats