Internacional 14/12/2011

La Fiscalia rebaixa de sis a cinc els morts per l'atac de Lieja

La Fiscalia de la ciutat ha canviat la xifra perquè una dona de 75 anys que donaven per morta segueix amb vida, però molt greu

Efe
2 min
El fiscal general, la vicefiscal i l'alcalde de Lieja, durant la roda de premsa / EFE

Brussel·lesLa Fiscalia de Lieja ha informat aquest dimecres que els morts en l'atac indiscriminat registrat ahir en aquesta ciutat són cinc, incloent-hi l'agressor, i no sis, en confirmar que segueix "amb vida, però molt greu" una dona de 75 anys que donaven per morta. La fiscal de Lieja, Danièle Reynders, ha assenyalat en una roda de premsa que aquesta persona es troba en estat crític, igual que altres cinc ferits.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Així, en total s'han registrat quatre morts a la plaça Saint-Lambert de Lieja, una adolescent de 15 anys, un jove de 17 i un nadó de 17 mesos, a més del mateix autor dels fets, mentre que la cinquena víctima és una dona de 45 anys que va ser trobada morta en l'habitatge de l'agressor.

Morts no confirmades

D'altra banda, els mitjans belgues es fan ressò de la mort d'un altre jove de 20 anys i d'un nadó de 23 mesos, si bé aquesta informació no ha estat confirmada oficialment.

Nordine Amrani, de 33 anys i amb nombrosos antecedents penals i detencions, va obrir ahir dimarts foc de forma indiscriminada amb un fusell automàtic i va llançar granades contra els vianants en l'esmentada cèntrica plaça, en un atac que, a més, va deixar més de 120 ferits.

Suïcidi confirmat

La fiscal ha confirmat també que Amrani es va suïcidar d'un tret al cap després d'haver llançat tres granades i haver disparat una ràfega contra les persones que esperaven en una parada d'autobús. També ha assenyalat que la dona trobada morta en l'habitatge de l'agressor, que era treballadora domèstica d'uns veïns, va morir d'un tret al cap.

En el registre del pis, la policia també va trobar armes pesades i munició. Amrani, que es trobava en llibertat condicional i havia de presentar-se per a una citació judicial, va ser condemnat al setembre del 2008 pel Tribunal Correccional de Lieja a 48 mesos de presó per la possessió de 2.800 plantes de cànnabis, i a 16 mesos de presó per possessió d'armes, en concret, més de 9.500 peces i una desena d'armes pesades.

No obstant això, el tribunal d'apel·lació no va poder condemnar-lo per aquests suposats fets a causa d'un "problema tècnic", perquè ha canviat la legislació en matèria de possessió d'armes, segons va explicar el fiscal general de Lieja, Cédric Visart de Bocarmé.

stats