La flotilla a Gaza escalfa motors a Barcelona

A la primavera activistes internacionals tractaran de saltar-se el bloqueig d'Israel

La tercera Flotilla de la Llibertat, que denuncia el bloqueig d'Israel, prepara el nou viatge rumb a Gaza per a la propera primavera. Els  activistes catalans integrats dins de les plataformes internacionals que organitzen aquesta iniciativa solidària amb el poble palestí presentaran demà dissabte la campanya 'Gaza, port Obert' en un acte a Barcelona, en què participarà l'actor Guillermo Toledo.

Es tracta d'una acció internacional que denuncia i exigeix l'aixecament del bloqueig comercial i la restricció de moviments que imposa Israel sobre els territoris palestins. De fet, el maig del 2010 l'exèrcit israelià va assaltar dos dels vaixells que hi participaven en aquesta iniciativa en plena travessia a mar obert. En l'acció, 10 activistes (nou turcs i un nord-americà) van ser assassinats i desenes van quedar ferits i detinguts.

La flotilla està formada per activistes del Canadà, Grècia, l'Estat espanyol, Itàlia, Noruega, Suècia, Turquia i Sud-àfrica. Precisament, en aquest país africà s'han organitzat aquesta setmana centenars d'actes que reclamen de la comunitat internacional un boicot a Israel similar a l'apartheid que a principis de la dècada dels 90 va acabar amb el règim supremacista blanc, acusant a l'estat hebreu d'aplicar polítiques segregacionistes contra els palestins similars a les que van patir els ciutadans d'origen no europeu.