Internacional 16/04/2012

Les forces afganeses posen fi a l'atac de comandaments insurgents a Kabul

"Tots els agressors han mort, la lluita ha acabat", assegura el portaveu afganès d'Interior, Sediq Sediqui. Hi ha 19 insurgents morts

Efe
1 min

KabulLes autoritats afganeses han afirmat aquest dilluns que els atacs coordinats llançats aquest diumenge pels talibans a Kabul s'han acabat i que tots els insurgents implicats han mort a mans de les forces de seguretat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Tots els agressors han mort, la lluita ha acabat", assegura el portaveu afganès d'Interior, Sediq Sediqui.

Segons la seva versió, en les últimes hores les forces de seguretat han matat els dos últims insurgents que resistien. Un era amagat darrere d'un hotel Kabul –prop de la zona diplomàtica–, i l'altre, refugiat a la zona del Parlament afganès.

Els atacs van començar al migdia de diumenge a càrrec de tres ordres insurgents a Kabul, encara que també es van registrar accions a les ciutats de Jalalabad, Puli Alam i Gardez, en el marc de l'"ofensiva de primavera".

Els talibans van disparar contra diverses ambaixades, una base de les tropes estrangeres i edificis oficials afganesos, entre els quals hi ha el Parlament nacional.

"Ningú subestima la gravetat d'aquests atacs, i treballarem amb força per determinar-ne les causes", va afirmar ahir diumenge a la nit el cap militar de la missió de l'OTAN a l'Afganistan, el general John Allen, en una nota de premsa.

Segons van afirmar ahir a la nit les autoritats afganeses, 19 insurgents havien mort fins llavors en les operacions de les forces regulars per reprimir els agressors. També hi ha 28 ferits –14 civils i 14 policies.

Avui dilluns, Sediqui ha reconegut que hi ha almenys dos policies morts i deu de ferits, encara que es va remetre a una posterior roda de premsa al llarg del dia per detallar els fets i el balanç de víctimes amb més precisió.

Els atacs van començar al migdia de diumenge a càrrec de tres ordres insurgents a Kabul

stats