Internacional 09/08/2011

Les forces de seguretat de Síria maten més d'una vintena de civils

Uns franctiradors haurien disparat a cinc nens a la ciutat de Hama

Efe
1 min
Un tanc circula per Hama / REUTERS

El CaireAlmenys 22 persones, entre elles 8 nens, han mort avui pels trets de l'exèrcit i de les forces de seguretat a diverses ciutats de Síria, la majoria a la província de Hama, segons el grup opositor Comitès Locals de Coordinació. La xarxa d'activistes ha indicat que aquest és un primer balanç de víctimes i no descarta que la xifra final augmenti. Per la seva banda, l'Organització Nacional Síria dels Drets Humans (ONSDH) eleva a més d'una trentena el nombre de morts a tot el país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Aquest grup ha informat que Hama i als seus voltants han mort 11 persones, 5 d'elles a la zona de Tibat l'Imam, mentre que la ONSDH ha assenyalat que hi ha informacions que apunten que només en aquesta província van morir almenys 25 persones. En aquesta zona, els trets de franctiradors haurien mort 5 nens.

Aquesta repressió coincideix amb l'anunci de les autoritats sirianes que, segons l'agència oficial de notícies SANA, els membres de l'exèrcit que s'encarregaven de "protegir els habitants" a la ciutat es retiressin després de perseguir a membres de grups terroristes i haver-ne detingut alguns.

A banda d'aquesta ciutat, 3 persones més han mort en diverses zones de la província d'Idleb (nord), 2 a lIrbin (província de Rif Damasc, a l'est), 3 a Deir al Zur (nord-est), 2 a Hula (província d'Homs) i 1 a Homs (centre).

A causa del bloqueig que el règim sirià ha imposat als mitjans de comunicació internacionals, resulta molt complicat verificar de forma independent les informacions sobre víctimes mortals que proporcionen els grups d'oposició.

stats