Internacional 03/03/2013

Un capellà italià crema una fotografia de Benet XVI durant una missa en protesta per la seva renúncia

El rector de Castelvittorio, un petit poblet a la frontera amb França, va criticar davant dels fidels que un pastor "no abandona mai el seu ramat"

Efe
1 min

RomaEl rector d'un petit poble italià, pel que sembla amb problemes depressius i psicològics, va cremar ahir durant la missa dominical una foto de Benet XVI davant dels fidels, després de cridar que un papa no abandona el seu ramat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Es tracta del rector de Castelvittorio (Ventimiglia, a la frontera d'Itàlia amb França), Andrea Maggio, qui davant els fidels que assistien a missa va calar foc a la foto del papa emèrit, segons va explicar l'alcalde del poble, Gianstefano Orengo, als mitjans locals.

"Ha estat un gest sorprenent, comès davant una desena de nens. Pot ser que el senyor Andrea estigui travessant un moment delicat des del punt de vista psicològic, però, de tota manera, és un gest molt greu", va afirmar Orengo.

El fet va ocórrer a la missa de deu del matí i, pocs minuts després de començar, el rector va agafar una fotografia de Benet XVI que hi havia prop d'un canelobre, l'hi va acostar i hi va calar foc, davant els ulls atònits dels presents.

El capellà va justificar el fet acusant Benet XVI d'haver abandonat el ramat, "i un pastor –va dir– no abandona les seves ovelles".

"Molts fidels van protestar i altres sortim desconcertats, davant un fet que no té justificació", ha afegit l'alcalde.

stats