Síria
Internacional 12/05/2012

La fragmentada oposició siriana a l'exili es reuneix per decidir el seu futur

El Consell Nacional Sirià inicia una trobada de tres dies a Roma per intentar enfortir el seu lideratge. L'organisme vol ser reconegut per la comunitat internacional com el representat legítim del poble sirià

Agències
1 min

RomaEls líders de l'oposició siriana a l'exili han iniciat aquest dissabte a Roma una reunió de tres dies per intentar enfortir el fracturat Consell Nacional Sirià (CNS), que busca ajuda internacional en la seva lluita contra el règim de Baixar al-Assad.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les maniobres polítiques a l'interior de la formació opositora l'han allunyada de rebre un suport total de la comunitat internacional. Dos membres de l'executiu han dit a Reuters que el consell discuteix si volen reelegir Burhan Galioun com a president de la formació.

L'acadèmic, resident a París, ha sigut criticat per estar desconnectat de l'oposició interna a Síria i per no ser capaç d'unificar el CNS, que encara no ha aconseguit ser reconegut per la comunitat internacional com el representant legítim del poble sirià.

"Estem immersos en discussions intenses sobre la presidència... Estem en contra d'una extensió o una renovació del mandat de Galioun", ha dit un membre de la Declaració de Damasc, una facció del CNS. "Estem a favor d'una transició perquè dóna l'opció als diversos components polítics sirians d'arribar al càrrec", diu Nashar.

stats