Internacional 21/10/2013

França convoca l'ambaixador dels EUA per les últimes informacions sobre l'espionatge de l'NSA

Segons una filtració a 'Le Monde', Washington va interceptar 70,3 milions de comunicacions emeses des de França en només 30 dies entre finals del 2012 i començaments del 2013

Efe
1 min

ParísFrança ha convocat de manera "immediata" l'ambaixador dels EUA a París, Charles Rivkin, perquè doni explicacions avui mateix sobre les últimes informacions sobre l'espionatge a què van ser sotmesos, entre altres, empresaris i polítics francesos.

Així ho ha indicat el ministre francès d'Afers Exteriors, Laurent Fabius, a les portes d'una reunió amb els seus homòlegs de la Unió Europea a Luxemburg.

"He convocat immediatament l'ambaixador dels Estats Units i serà rebut aquest mateix matí al Quai d'Orsay", ha explicat Fabius.

El ministre francès ha recordat que el seu govern ja havia reaccionat "amb força" el juny passat quan es van conèixer els primers detalls del suposat espionatge nord-americà, però va considerar que d'acord amb les últimes informacions, "clarament cal anar més enllà".

"Aquest tipus de pràctiques entre socis, que atempten contra la vida privada, són totalment inacceptables i cal assegurar al més aviat possible que ja no es practiquin", va insistir Fabius.

Aquest matí, el ministre francès de l'Interior, Manuel Valls, ja havia avançat que el seu govern demanaria a Washington les "explicacions necessàries" en les "pròximes hores" sobre l'espionatge nord-americà.

Segons documents de l'Agència Nacional de Seguretat nord-americana (NSA) publicades avui per 'Le Monde', els Estats Units van interceptar 70,3 milions de comunicacions emeses des de França en només 30 dies, entre finals del 2012 i començaments del 2013.

stats