Finlàndia
Internacional 26/05/2012

Un franctirador de 18 anys mata dos joves a Finlàndia

La policia ha detingut el noi, que anava vestit amb roba de camuflatge, a la ciutat de Hyvinkaa. Ha mort un home i una dona i ha ferit set persones més

Agències
1 min

HèlsinkiUn franctirador ha obert foc a primera hora d'aquest dissabte des d'una teulada de la ciutat finlandesa de Hyvinkaa i ha matat dues persones, un home i una dona, i n'ha ferit set més, segons informa l'agència Reuters.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un dels ferits és una dona policia, que està en estat crític. Els agents han detingut un jove de 18 anys com a presumpte autor dels trets. Anava vestit amb roba de camuflatge i ha estat detingut a un petit poble a 56 quilòmetres al nord de la capital, Hèlsinki. El motiu del tiroteig no està clar. La policia no ha pogut revelar si el franctirador coneixia les seves víctimes però ha indicat que no tenia antecedents penals i que probablement ha actual sol.

Diverses fonts assenyalen que algunes de les víctimes eren membres d'un equip de beisbol finlandès, que havia guanyat un partit el divendres. L'inspector de la policia, Timo Leppala, ha dit que els primers trets es van disparar abans de les dues de la matinada i que el franctirador va fugir. L'home va ser detingut unes hores més tard i la policia ha pogut localitzar dos rifles. El sospitós no tenia llicència d'armes.

Casos anteriors

Al novembre de 2007, un estudiant de 18 anys va matar vuit persones en una escola de secundària a prop d'Hèlsinki i posteriorment es va suïcidar. El setembre del 2008, un jove de 22 anys va matar deu persones en una petita ciutat occidental, Kauhajoki, també abans de suïcidar-se. El desembre del 2009, un home va disparar matant quatre persones en un centre comercial a Espoo després d'apunyalar mortalment la seva exnòvia. L'home després es va suïcidar.

stats