Guerra a gaza
Internacional 04/08/2014

Israel anuncia un alto el foc de 7 hores a bona part de Gaza

La treva humanitària entrarà en vigor a les 9.00, hora catalana, i exclou la ciutat de Rafah

Efe
1 min
L'exèrcit israelià utilitza maquinària pesant per destruir els túnels de Hamàs a la franja de Gaza / AFP

GazaL'exèrcit israelià ha anunciat un alto el foc de set hores a bona part de la franja de Gaza aquest dilluns per facilitar l'ajuda humanitària i la tornada a casa dels desplaçats palestins.

Un comunicat fet públic per oficials del ministeri de Defensa indica que l'alto el foc unilateral entrarà en vigor a les 10.00, hora local –09.00, hora catalana.

L'alto el foc no s'aplicarà a diverses zones de la ciutat meridional de Rafah, a la frontera amb Egipte, on els militars israelians continuen l'ofensiva contra militants del grups islamista palestí Hamàs, subratlla el comunicat del qual es fan ressò diversos mitjans de premsa a la zona.

L'anunci de l'alto el foc té lloc després que les forces israelianes bombardegessin diumenge una escola de l'ONU per a refugiats palestins a Rafah, en què van morir almenys deu civils.

L'atac va ser qualificat com "un ultratge moral i un acte criminal" pel secretari general de les Nacions Unides, el coreà Ban Ki-moon, en un comunicat difós pel seu portaveu en què també es lamenta d'"una altra greu violació de la llei humanitària internacional".

El diplomàtic coreà va subratllar que els refugis de l'ONU han de ser zones segures i va recordar que "ha informat repetidament les Forces Armades d'Israel del lloc d'aquestes instal·lacions".

stats