La fi del dictador libi
Internacional 25/10/2011

Gaddafi i el seu fill Mutassim, enterrats en un lloc secret del desert

Fonts del Consell Nacional de Transició diuen que els cossos s'han dipositat en un lloc secret per evitar que les tombes es converteixin en un centre de peregrinatge

Ara
1 min
Enterrament Gaddafi

BarcelonaMuammar al-Gaddafi i el seu fill Mutassim haurien sigut enterrats en un lloc secret del desert libi la matinada de dimarts, segons ha informat el comandant del Consell Nacional de Transició a Misurata. El dictador libi i el seu fill haurien sigut traslladats durant la nit a un lloc no identificat des de la cambra frigorífica de la ciutat de Misurata, on han estat exposats els darrers quatre dies.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El Consell Nacional de Transició, la nova autoritat de Líbia, ha decidit després de molts dies de debat enterrar Gaddafi en un lloc desconegut per evitar que la seva tomba es converteixi en un lloc de peregrinació per als seus seguidors. El CNT ha acceptat finalment obrir una investigació sobre les circumstàncies de la mort del dictador libi, el 20 d'octubre a Sirte, quan la resistència gaddafista va caure davant les forces rebels i els bombardeigs de l'OTAN.

Execucions

L'ONG Human Rights Watch ha denunciat 53 execucions de partidaris de Gaddafi a Sirte. Peter Bouckaert, investigador de l'organisme, va assegurar que "aquesta massacre sembla part d'una política d'assassinats, pillatge i altres abusos comesos per combatents antigaddafistes que es consideren per sobre de la llei".

Mentrestant, el Consell Nacional de Transició, després d'anunciar diumenge l'alliberament total del país, comença a posar en marxa la construcció d'un nou règim. La situació al país està lluny de l'estabilitat: dilluns cinquanta persones van morir en l'explosió d'uns tancs de gasoil a Sirte.

stats