Canvi de règim a Líbia
Internacional 01/09/2011

Gaddafi violava les seves guardaespatlles

Cinc dones han denunciat abusos sexuals per part del dictador i els seus fills. Els casos formen part d'un informe psicològic que es portarà al Tribunal Penal Internacional

Redacció
1 min

BarcelonaCinc dones que havien format part del cos de guàrdia femení personal de Muammar al Gaddafi han denunciat abusos sexuals per part del líder libi i els seus fills. Segons recull el diari The Times of Malta, aquests cinc casos queden recollits a l'informe que està preparant la psicòloga de Bengasi Sehram Sergewa, amb l'objectiu de presentar-lo al Tribunal Penal Internacional, que investiga els presumptes crims de guerra comesos pels líders del règim libi, i a l'hipotètic judici contra Gaddafi que es pugui celebrar en un futur a Líbia.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons aquest diari, "les dones eren violades primer pel dictador i després passades, com objectes usats, a un dels seus fills o un oficial d'alta graduació per continuar patint abusos, fins que eventualment eren alliberades", un cop els homes ja se n'havien "cansat".

Una de les dones, a més, assegura que es va convertir en guardaespatlles de Gaddafi després que li fessin xantatge: segons ha relatat Sergewa, el règim havia "fabricat" una història segons la qual el seu germà traficava amb drogues, i la van amenaçar que si no entrava al cos de guàrdia el noi "passaria tota la vida a la presó". La dona es va veure obligada a entrar al cos, tot i que ja havia estat violada anteriorment pel coronel, que suposadament s'havia ofert per ajudar-la a ser readmesa a la universitat.

L'informe de Sergewa, a més, investiga les sospites que Gaddafi hauria ordenat als seus soldats que utilitzessin les violacions massives com a arma de guerra durant la revolta dels últims mesos.

stats