Publicitat
Publicitat

Canvi de règim a Líbia

Gaddafi violava les seves guardaespatlles

Cinc dones han denunciat abusos sexuals per part del dictador i els seus fills. Els casos formen part d'un informe psicològic que es portarà al Tribunal Penal Internacional

Cinc dones que havien format part del cos de guàrdia femení personal de Muammar al Gaddafi han denunciat abusos sexuals per part del líder libi i els seus fills. Segons recull el diari The Times of Malta, aquests cinc casos queden recollits a l'informe que està preparant la psicòloga de Bengasi Sehram Sergewa, amb l'objectiu de presentar-lo al Tribunal Penal Internacional, que investiga els presumptes crims de guerra comesos pels líders del règim libi, i a l'hipotètic judici contra Gaddafi que es pugui celebrar en un futur a Líbia.

Segons aquest diari, "les dones eren violades primer pel dictador i després passades, com objectes usats, a un dels seus fills o un oficial d'alta graduació per continuar patint abusos, fins que eventualment eren alliberades", un cop els homes ja se n'havien "cansat".

Una de les dones, a més, assegura que es va convertir en guardaespatlles de Gaddafi després que li fessin xantatge: segons ha relatat Sergewa, el règim havia "fabricat" una història segons la qual el seu germà traficava amb drogues, i la van amenaçar que si no entrava al cos de guàrdia el noi "passaria tota la vida a la presó". La dona es va veure obligada a entrar al cos, tot i que ja havia estat violada anteriorment pel coronel, que suposadament s'havia ofert per ajudar-la a ser readmesa a la universitat.

L'informe de Sergewa, a més, investiga les sospites que Gaddafi hauria ordenat als seus soldats que utilitzessin les violacions massives com a arma de guerra durant la revolta dels últims mesos.

Més continguts de