Una campanya de micromecenatge busca diners per pagar el deute grec... i ja ha recaptat més de 150.000 euros

Un veí de Londres ofereix amanides gregues i ampolles d'Ouzo a canvi d'aportacions. Diu que necessita que cada europeu hi posi 3 euros

A poques hores perquè venci el pagament de 1.600 milions d'euros de Grècia al Fons Monetari Internacional, enmig del desconcert pel tancament dels bancs i de l'enfrontament del govern de Tsipras amb l'Eurogrup, un ciutadà britànic ha decidit  obrir una pàgina a la web de micromecentatge Indiegogo i intentar recaptar tot sol els diners que calen per fer front al deute grec.

Thom Feeney, un veí de Londres de 29 anys, ha fet càlculs. Si a la Unió Europea hi ha 503 milions de persones, cada habitant només hauria d'aportar 3 euros per pagar el crèdit. Contràriament al que podria semblar, la campanya és seriosa. Així ho ha assegurat Feeney en una conversa amb El Confidencial. De fet, a primera hora de la tarda, la iniciativa ja havia aconseguit recaptar més de 150.000 euros

Com és habitual en les campanyes de micromecenatge, per cada aportació, el donant té dret a rebre una petita recompensa. En aquest cas, el premi per donar 3 euros és una postal del primer ministre grec, Alexis Tsipras. Per als donants de 6 euros, el premi és més pintoresc: una amanida grega. No podia ser d'altra manera. Per als de 10 euros, una ampolla de licor Ouzo, tradicional de Grècia. I per als de 5.000 euros –ja hi ha un donant–, un viatge per a dues persones al país grec.

No és clar en quin estat arribaran les amanides gregues després de ser enviades per correu postal i arribar als domicilis dels mecenes corresponents. El que sí que és clar és que, com en tots els projectes de micromecenatge, si no es recapten tots els diners demanats –els 1.600 milions d'euros, ni un euro menys– Indiegogo no cobrarà cap dels donatius que s'hagin fet.