Guatemala
Internacional 05/01/2011

Una noia de 20 anys és detinguda per l'atemptat contra un autobús que va matar set passatgers

La policia la relaciona amb la temuda Mara 18. Les bandes extorsionen les empreses de transport

Efe
1 min
Els bombers treballen en les restes del bus atacat dimarts. Foto: AFP

Ciutat de GuatemalaLa policia de Guatemala ha detingut aquesta nit una jove acusada de ser l'autora de l'atemptat amb bomba contra un autobús del servei públic que dimarts va matar set passatgers.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La detinguda, identificada com a Sonia Véliz, àlies "La Paquetona", té 20 anys i ha estat acusada per una foto robot elaborada amb el testimoni d'una supervivent de l'atac. L'arrest es va produir a la colònia El Milagro, un barri popular de la perifèria de la capital, feu de la temuda Mara 18.

Els testimonis la van identificar com la persona que havia col·locat l'artefacte casolà dins l'autobús i que poc abans de l'explosió n'havia baixat per fugir en un cotxe que l'esperava.

El bus es va incendiar i set passatgers van resultar morts. A més hi ha 16 ferits, dels quals només dos es troben encara a l'hospital per guarir-se de les cremades.

Gamaliel Chin, president de la Gremial de Transportistes de Rutes Curtes Extraurbanes, va dir als periodistes que la Mara 18 és responsable de les extorsions que els darrers anys han patit conductors i empresaris de Transportes Quetzal, la companyia a la qual pertanyia l'autobús atacat.

Fonts de l'ONG Grupo de Apoyo Mutuo asseguren que el 2010 van ser assassinats 119 xofers i 51 ajudants del servei de transport públic a mans de les mares.

stats