Internacional 15/04/2012

"La dona que no hi va ser": la història de la falsa víctima catalana de l'11-S

Publiquen la biografia d'Alícia Esteve Head, autora d'una elaborada mentida sobre la seva presència als atemptats de Nova York, que va arribar a presidir l'associació de víctimes

Ara
2 min

BarcelonaTania Head es trobava a la Torre Sud en els atemptats de Nova York de 2001. En el mateix pis on va impactar el segon avió. Però Tania Head no existeix. És la invenció d'una catalana: Alícia Esteve, que va contruir un fals relat sobre la seva experiència a les Torres Bessones. Segons va explicar en repetides ocasions, un home, que va morir salvant vides, va dur-la a un lloc segur. Es va despertar en un hospital sis setmanes després i va descobrir que el seu marit havia mort a la Torre Nord. Tot fals.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

La dona que es va fer passar per una víctima dels atemptats de l'11-S i que va passejar-se per cadenes de televisió ni tan sols es deia Tania Head i "no es trobava als EUA en aquella data", segons Angelo J. Guiguelmo i Robi Gaby Fisher, els autors de la biografia 'The woman who wasn't there' (La dona que no hi va ser), que s'acaba de publicar, tal i com publica 'Npr'.

Era Alícia Esteve Head, filla d'una rica família catalana que va estudiar a Barcelona –i no a Harvard i Stanford, com predicava–, que va ser descoberta com a mentidera el 2007 pel 'The New York Times' quan efectuaven el seu control de fets habitual per publicar un reportatge sobre la seva història.

El seu marit era una persona real però és "completament impossible" que la dona l'hagués conegut mai.

Per què ho va fer? Els autors de la biografia asseguren que "no es va endur" ni un cèntim de l'associació de víctimes que va arribar a presidir, sinó que més aviat en va donar. Això els porta a pensar que va mentir "per captar atenció", "per una necessitat boja de ser una estrella", encara que sigui de la desgràcia.

stats