Món
Internacional 23/12/2011

Petó “històric” entre dues lesbianes de la marina dels Estats Units

El Pentàgon va posar punt final, el passat 20 de setembre, a la llei que prohibia als homosexuals pertànyer a l'exèrcit nord-americà. Més de 13.000 membres de les forces armades han sigut expulsats per la seva condició sexual

Agències
1 min
Les oficials de la marina dels EUA Marissa Gaeta (esquerra) i Citlalic Snell, fent-se un petó a Virgina Beach, aquest dijous

WashingtonFer un petó de benvinguda a la parella quan s'arriba a port és una de les tradicions més arrelades de la marina nord-americana. Aquest dimecres, però, i per primera vegada, han sigut dues militars lesbianes les protagonistes d'un “petó històric”, després d'abolir-se la prohibició d'homosexuals a les forces armades dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El vaixell Oak Hill va arribar aquest dimecres a Virginia Beach, a la costa est dels Estats Units, després d'una missió de gairebé tres mesos a l'Amèrica Central. Els mitjans nord-americans reproduïen aquest dijous el petó en el moment del desembarcament entre Marissa Gaeta, membre de la marina, i la seva nòvia, Citlalic Snell, també de la marina. El fort aplaudiment de la resta de la tripulació de l'Oak Hill va engrandir el moment.

Tradicionalment, quan un vaixell de la marina és a punt de tornar a terra després d'una missió, s'organitza una rifa per escollir el militar que rebrà el tradicional “primer petó” de benvinguda. En aquest cas, l'afortunada va ser Gaeta.

Segons la marina dels EUA, és la primera vegada que dues dones protagonitzen aquest petó.

El passat 20 de setembre el Pentàgon va posar punt final oficialment a la seva política de 1993 que prohibia a soldats homosexuals declarats pertànyer a l'exèrcit. La llei va obligar a l'expulsió de més de 13.000 membres de les forces armades.

El president Barack Obama va elogiar l'abolició de la política coneguda com “no t'ho preguntem, no en parlis” (don't ask, don't tell), igual que diversos líders del Congrés i entitats socials.

stats