Alliberen els ostatges retinguts a París

La policia deté al segrestador, que va ruixar amb benzina un dels retinguts

Les forces de seguretat franceses han alliberat els ostatges que estaven retinguts en un edifici del centre de París i han detingut el segrestador. El ministre de l'Interior francès, Gérard Collomb, ha destacat que els retinguts estan sans i estalvis.

"Els ostatges estan fora de perill", ha escrit Collomb a Twitter, a més de felicitar les forces de policia –especialment la unitat d'elit BRI– per la seva "professionalitat i capacitat de reacció".

El segrestador va ruixar amb benzina un dels ostatges, segons ha informat la Prefectura de Policia. Els agents també han declarat que les exigències de l'autor de la retenció eren incoherents, cosa que fa sospitar que potser pateix un desequilibri psicològic. De fet, no hi ha elements que apuntin a una acció terrorista.

Els fets van començar a les quatre de la tarda, quan l'home es va atrinxerar amb diverses persones a la seu d'una agència de comunicació al número 45 del carrer Petites-Ecuries, al districte X de la capital francesa. S'hi van desplaçar agents del BRI, la unitat d'elit de la policia francesa, i també equips dels serveis mèdics d'emergències (SAMU).

El segrestador afirmava estar en possessió de dues bombes i exigia parlar amb l'ambaixador de l'Iran i amb el govern francès, segons va informar el digital Actu17.

Altres mitjans van destacar que l'autor dels fets estava armat amb un ganivet i que era un repartidor de menjar a domicili o que ho hauria fet veure.