Internacional 10/08/2012

HRW denuncia els “tests de la vergonya” del Líban

L'ONG exigeix la fi dels exàmens anals per provar una suposada homosexualitat de les víctimes

Ara
1 min

Barcelona“El ministeri de justícia del Líban ha d'acabar amb els exàmens anals com a part dels mètodes d'investigació policial per determinar l'orientació sexual de les persones”, diu l'ONG humanitària Human Rights Watch (HRW) en una nota de premsa feta pública aquest divendres.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'organització demana a les autoritats del Líban que eliminin l'article 534 del Codi Penal, que criminalitza les “relacions sexuals contra natura”, i és utilitzat per perseguir els homosexuals.

“Els exàmens anals forenses dels homes sospitosos de mantenir relacions homosexuals constitueixen un tracte degradant i humiliant”, ha dit Rasha Mumneh, un investigador de HRW. “Aquests tests de la vergonya han d'acabar immediatament, el govern no té autoritat per castigar i degradar els seus ciutadans per la seva conducta sexual”, ha continuat l'investigador.

El cap del Sindicat de Metges del Líban, Sharaf Abu Sharaf, va fer una crida a acabar amb aquestes pràctiques: “Els tests són medicament i científicament inútils per determinar si s'ha practicat sexe anal consentit, i a més constitueixen una violació dels estàndards internacionals contra la tortura”.

HRW considera que els “tests de la vergonya” són emprats per la policia com una forma de càstig, intimidació i humiliació contra els col·lectius més marginats i minoritzats de la societat.

stats