Iemen
Internacional 05/06/2011

El president del Iemen, ferit en un bombardeig, cedeix el poder al seu número 2

Una font del govern saudita confirma els rumors que han circulat aquest dissabte i assegura que Ali Abdullah Saleh ha estat traslladat a l'Aràbia Saudita per rebre tractament mèdic

Agències
1 min

SanaaEl vicepresident del Iemen, Abd-Rabbu Mansour Hadi, és el nou home fort del país. Segons ha confirmat la cadena de televisió Al Jazeera, Hadi és des d'ahir el president i comandant suprem de les forces armades iemenites, després que el president ha hagut d'abandonar el país en un avió medicalitzat per rebre assistència a l'Aràbia Saudita per les ferides de metralla que va patir divendres durant un atac contra el seu complex residencial. Després de tot un dia de rumors, l'agència Reuters confirmava aquesta mitja nit que el president, Ali Abdullah Saleh, es troba ja a l'Aràbia Saudita perquè el tractin d'unes ferides al coll i al pit.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'especulació va començar dissabte a primera hora després que cinc alts càrrec més del règim –que també van resultar ferits en l'atac de divendres– haguessin viatjat ja al país veí per rebre tractament mèdic. Es tracta del primer ministre, els presidents de les dues cambres del Parlament, el viceprimer ministre de Defensa i Seguretat i el secretari adjunt del partit de govern.

stats