Cremen un edifici que havia d'acollir refugiats a Alemanya

La policia no descarta un atac xenòfob. Merkel i Hollande es reuneixen en plena crisi a les fronteres de Macedònia i Sèrbia

L'edifici que s'havia de convertir en una llar per a refugiats a la ciutat de Weissach im Tal, al sud-est d'Alemanya, ha estat incendiat aquest dilluns. La policia no descarta un atac xenòfob, després de diversos precedents a la ciutat i d'un cap de setmana de xocs entre forces neonazis i la policia. El 2005 una llar de refugiats de la ciutat va ser objecte d'un atac incendiari amb còctels Molotov llançats per neonazis.

Les autoritats alemanyes han advertit que aquest any el nombre de refugiats acollits al país arribarà als 850.000, l'equivalent a un 1% de la població, i diversos ajuntaments han reclamat recursos per fer front al fenomen.

Els últims mesos s'han multiplicat els atacs contra cases d'acollida arreu del país. A Heidenau hi ha hagut xocs entre grups neonazis i manifestants d'esquerra que se solidaritzen amb els refugiats, que estan temporalment acollits en un antic comerç. El vicecanceller i ministre d'Economia alemany, Sigmar Gabriel, ha visitat avui Heidenau per solidaritzar-s'hi.

La cancellera alemanya,  Angela Merkel, i el president francès,  François Hollande, es reuniran avui amb motiu d'una trobada amb l'ucraïnès Petró Poroixenko, en plena crisi de refugiats a Grècia i Macedònia, primeres etapes de la ruta dels Balcans per arribar al centre i el nord d'Europa.

Més continguts de