Internacional 04/08/2018

Un incendi crema a la regió de l'Algarve, al sud de Portugal

Les altes temperatures i la baixa humitat estan dificultant cada cop més les tasques d'extinció

Ara
2 min
Imatge dels focs als voltants de la localitat la Perna da Negra, a Monchique.

BarcelonaL'incendi que afecta un bosc d'eucaliptus a la regió portuguesa de l'Algarve continua actiu i aquest dissabte durant la matinada s'ha hagut de desallotjar un segon poble com a mesura preventiva. El de l'Algarve, a l'extrem sud del país, és el primer gran incendi declarat aquest estiu a Portugal, que ja va patir una catàstrofe de dimensions gegants l'any passat.

Segons ha confirmat l'Autoritat Nacional de Protecció Civil aquest dissabte, des de primera hora del matí set mitjans aeris, 192 vehicles d'extinció i 733 bombers treballen per sufocar les flames. L'incendi va començar divendres a dos quarts de dues de la tarda a la comarca de Monchique, al districte de Faro, i a causa de l'esforç i les altes temperatures vuit bombers i un agent forestal van resultar ferits amb pronòstic lleu.

En un primer moment va ser desallotjat el municipi de Taipas, i els veïns van haver de passar la nit en una residència, en una escola i en cases de familiars. A més, durant aquesta nit, i segons van informar diversos mitjans del país, els habitants d'una altra localitat, Foz do Carvalhoso, també van ser evacuats.

Condicions adverses

Com va passar en els recents incendis a Grècia, l'extinció del foc és complexa perquè es tracta d'una zona abrupta i les condicions –les temperatures altíssimes i la humitat molt baixa– són favorables a la propagació de les flames.

El govern portuguès ja tenia en compte aquestes condicions, i de fet havia decretat la situació d'alerta d'incendis forestals. El país té 56 mitjans aeris, uns 11.000 bombers i més de 3.000 vehicles per combatre els possibles incendis forestals arreu del país.

I és que durant l'any passat els focs van arrasar més de 430.000 hectàrees a Portugal i almenys 111 persones van perdre la vida en una de les pitjors onades d'incendis que es recorden.

stats