Internacional 03/04/2013

El colós en flames

Crema a la capital de Txetxènia un gratacel de 40 plantes, sense causar ferits

Efe
2 min

GrozniEls veïns de Grozni han vist aquest dimecres com les flames semblaven devorar un gratacel de 40 plantes. El foc s'ha propagat per la façana de gairebé totes les plantes de l'edifici d'habitatges Olimp, que amb 145 metres és el més alt de la ciutat, està inacabat, encara no alberga residents i es troba situat en un barri de negocis de nova construcció.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les autoritats han evacuat una trentena de persones que treballaven a l'immoble. De moment, els més de cent bombers que treballen en les tasques d'extinció no han pogut sufocar el foc, que s'ha propagat amb inusitada virulència pel revestiment tèrmic de la façana de l'edifici. Els serveis d'emergència han explicat que el foc únicament afecta la façana, i no l'interior de l'edifici d'habitatges.

Les escales d'emergència de 50 metres d'altura només permeten als bombers arribar amb les mànegues d'aigua fins a la planta 27. És per això que un helicòpter del ministeri per a Situacions d'Emergència s'ha desplaçat des d'una república veïna per combatre l'incendi.

A la part més alta de l'edifici, hi ha el rellotge circular més gran del món, de 14 metres de diàmetre i que, tot i el foc, segueix marcant l'hora exacta. Sense comptar amb Moscou, que té gratacels de diversos centenars de metres d'altura, l'Olimp és considerat l'edifici més alt de Rússia.

Grozni-City és l'orgull de les autoritats txetxenes, que han reconstruït en uns anys una ciutat que estava en estat pràcticament ruïnós després de les dues cruentes guerres entre l'exèrcit federal rus i la guerrilla separatista. Recentment, el president txetxè, Ramzan Kadírov, va regalar a l'actor francès Gérard Depardieu, que va rebre al gener la ciutadania russa, un apartament en un dels immobles adjacents.

stats