Reobert el trànsit a l'aeroport de Roma, suspès durant dues hores per un incendi

El foc, que l'alcalde de Fiumicino havia qualificat de "molt seriós", s'ha produit en una zona arbrada al costat de les pistes

El trànsit aeri a l'aeroport romà de Fiumicino ja s'ha reprès després d'haver estat suspès durant dues hores a causa d'un incendi en una zona arbrada pròxima a les pistes, segons ha informat l'Autoritat Italiana d'Aviació Civil. "L'aeroport de Fiumicino està de nou completament operatiu. El vol Alfabet nombre 1133 a Ancona s'ha enlairat", ha afegit de la seva banda la companyia Alitalia, principal operadora de l'aeròdrom romà.

L'Ens Nacional de l'Aviació Civil italià (ENAC) ha precisat que les flames no han afectat a cap zona adjacent a les pistes, sinó al perímetre aeroportuari i que la pista número 2 ha estat tancada des de les 14.20h fins a les 15.45h, mentre que la número 3 no ha deixat d'estar operativa .

Unes dues hores abans ha estat la pròpia Alitalia la que ha anunciat en un missatge a Twitter la suspensió tots dels vols. "A causa d'un foc fora de Roma Fiumicino queden suspesos tots els enlairaments. Hi haurà més informació", ha dit la companyia aèria.

Aquesta situació es produeix després de la recent reobertura de les operacions de la terminal 3 de l'aeroport romà, que fa uns mesos va quedar afectada per un altre incendi que va destruir part de les seves instal·lacions. Les autoritats aeroportuàries han decidit suspendre temporalment tots els enlairaments després de valorar l'abast de les flames en una pineda proper a les pistes de l'aeròdrom, on s'han traslladat forces de protecció civil, bombers, policia local i carrabiners,  ha informat el diari 'La Repubblica' en la seva versió digital.

"L a situació és molt seriosa, el front té diversos centenars de metres i és preocupant, les flames s'han propagat des de 2 o 3 llocs diferents", havia afirmat l'alcalde de Fiumicino, Esterino Montiño, al diari italià.