Publicitat
Publicitat

Identifiquen 24 de les 62 víctimes mortals de l'incendi a Portugal

2.000 efectius treballen a la zona per combatre les flames

La ministra d'Administració Interna de Portugal, Constança Urbano de Sousa, ha informat aquest dilluns que ja s'han identificat 24 de les 62 víctimes mortals que, segons l'últim balanç provisional, deixa l' incendi desencadenat aquest dissabte a Pedrógão Grande. També hi ha 62 persones ferides, dues de les quals en estat greu. Entre els morts hi ha quatre bombers i almenys quatre nens.

La ministra ha subratllat que els equips forenses treballen sense descans per identificar les víctimes, les restes de les quals han estat traslladades a Coimbra per realitzar les anàlisis pertinents. Així mateix, ha confirmat que oficialment no es té constància que hi hagi estrangers entre les víctimes, tot i que el Govern francès ha confirmat avui que un dels seus ciutadans va morir en l'incendi. 

Pel que fa a l'incendi, Urbano de Sousa ha apuntat que els 2.000 efectius desplegats als districtes de Leiria - la zona més afectada - , Castelo Braco i Coimbra estan aconseguit resultats "favorables" en "diverses àrees". 

Per la seva banda, el comandant d'operacions dels serveis de Protecció Civil lusitans, Elisi Oliveira, ha informat que els mitjans aeris estan aconseguint treballar en més zones, ja que la seva feina havia estat limitada durant hores per la manca de visibilitat. L'Institut Portuguès de Mar i Atmosfera (IPMA) preveu que en les zones afectades per les flames la temperatura rondi avui els 38 graus.

El foc que va causar la tragèdia al centre de Portugal va començar aquest dissabte per l'impacte d'un llamp en un arbre sec i es va expandir amb una rapidesa i violència inusitada pels forts vents i les temperatures superiors als 40 graus registrades el dia, segons la versió que manegen les autoritats lusitanes.

El govern espanyol, amb el suport de diverses comunitats Autònomes, ha enviat un dispositiu per ajudar Portugal a combatre el foc, que compta amb 6 avions i 125 professionals coordinats des d'una unitat especial de Protecció Civil i Emergències. 

Més continguts de