Internacional 08/01/2013

Els incendis i la calor, els protagonistes de l'estiu australià

Les altes temperatures de fins a 45 graus no faciliten la tasca als més de 1.200 bombers que treballen per combatre el foc

Ara
1 min
Els incendis arrasen el sud-est d'Austràlia. EFE

BarcelonaAl sud-est i al centre d'Austràlia els incendis ja han cremat més d'un centenar de cases, en registrar-se un dels dies més calorosos de la història amb temperatures superiors als 40 graus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Les flames s'han desplaçat aquest dimarts amb rapidesa cap a les zones residencials de l'estat de Nova Gal·les del Sud, principalment a la localitat de Carlaminda i de Tasmània, a la península de Tasman, al sud-est, segons l'agència local AAP. Uns 1.200 bombers amb 350 bombes contra incendis i amb el suport de 63 avions combaten contra 140 fronts. Les flames ja han arrasat més de 54.000 hectàrees de terreny, de moment sense cap víctima mortal.

Les autoritats encara no han ofert una avaluació provisional de l'extensió dels danys causats pel foc al Kings Canyon Resort, situat a uns 320 km al sud-oest de la ciutat d'Alice Springs, on els termòmetres han marcat aquest dimarts 42 graus.

stats