Internacional 02/09/2013

Una enquesta impulsada pels independentistes dóna el 'sí' al referèndum d'Escòcia

L'enquesta només tenia en compte les persones que estarien disposades a votar a la consulta. Un altre estudi publicat aquest cap de setmana mostrava que el 'no' a la independència segueix per davant

Ara
1 min

BarcelonaUna enquesta promoguda pel Partit Nacionalista Escocès (SNP), partidari de la independència del país, ha posat el 'sí' a la independència d'Escòcia per davant del 'no' per primer cop en molt de temps.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'estudi situa els partidaris del 'sí' en un 44%, els del 'no' en un 43%, i els indecisions en un 13%.

L'estudi, però, estava impulsat pel mateix SNP i només tenia en compte la gent que estava disposada a votar en el referèndum.

L'enquesta és la primera que dóna una victòria a l'opció independentista des de l'agost del 2011. Llavors, el suport al 'sí' era d'un 39%, i al 'no', d'un 38%, amb un gruix d'indecisos del 23%.

Una altra enquesta diu que 'no'

Els resultats, però, contrasten amb els d'una altra enquesta publicada aquest mateix cap de setmana i que xifrava en només un 29% els que estaven a favor de la independència. Un 59% s'hi oposava. L'estudi l'ha realitzat l'empresa d'investigació 'Yougov'.

La vice primera ministra escocesa i número dos de l'SNP, Nicola Sturgeon, ha assegurat que "les enquestes es mouran amunt i avall fins al setembre de l'any que ve mentre el futur d'Escòcia es decideix".

"Aquestes dades tan encoratjadores demostren que el 'sí' pot guanyar, i crec que ho farà. Certament, la campanya pel 'no' ja no pot donar per fet el suport del poble d'Escòcia", ha defensat Sturgeon.

El referèndum d'Escòcia se celebrarà el proper 18 de setembre del 2014.

stats