Escòcia s'entrega als independentistes

Un estudi atorga els 59 escons corresponents a Escòcia al parlament britànic al Partit Nacional Escocès (SNP) de Nicola Sturgeon

El Partit Nacionalista Escocès (SNP) podria guanyar tots els 59 escons que Escòcia té a la Cambra dels Comuns del Parlament britànic a les eleccions generals del 7 de maig, segons un càlcul realitzat a partir d'un nou sondeig.

Electoral Calculus, un web sobre política que analitza les enquestes sobre intenció de vot, ha calculat aquest dimecres que la formació de Nicola Sturgeon podria passar dels 6 escons que tenia en l'última legislatura a guanyar a totes les circumscripcions escoceses i obtenir-ne 59.

La valoració s'ha fet a partir d'un sondeig fet per la firma Ipsos MORI per a la cadena escocesa STV.

Així, aquesta enquesta atorga a l'SNP el suport del 54 per cent dels consultats, cosa que representa una alça de dos punts davant la que es va publicar fa unes setmanes, mentre que els laboristes baixen quatre punts per quedar-se al 24 per cent de suport.

A Escòcia, el suport als conservadors ha pujat cinc punts fins al 17 per cent, mentre que els liberal-demòcrates (tercera formació del país) han augmentat un punt, fins al 5 per cent.

Les enquestes publicades durant la campanya electoral col·loquen els dos principals partits, el Conservador i el Laborista, amb gairebé el mateix nivell de suport –34 per cent–, de manera que cap trauria la majoria absoluta i es veurien obligats a negociar amb forces polítiques més petites per formar Govern.

Sturgeon ja ha manifestat la seva intenció de donar suport per governar al líder laborista, Ed Miliband, si bé aquest s'ha negat a negociar una coalició amb els nacionalistes a causa de les seves aspiracions independentistes a Escòcia.