Estats Units
Internacional 25/04/2012

Els indocumentats, delinqüents?

El Suprem dels Estats Units avalua la llei antiimmigració d'Arizona que condemna els sense papers

Núria Ferragutcasas
1 min
CREUAR LA FRONTERA Un grup d'immigrants arriben a la ciutat fronterera de Nuevo Laredo després d'un viatge de nou hores des de Monterrey,  a Mèxic. Els trens del país acosten cada dia molts mexicans a la frontera amb els Estats Units. Després de quatre dècades que han portat 12 milions d'immigrants a accedir al país veí, el flux ara s'ha aturat.

WashingtonLa polèmica llei d’immigració d’Arizona arriba avui al Tribunal Suprem dels EUA. Els seus nou jutges escoltaran els arguments del govern d’aquest estat del sud-est del país contra el bloqueig federal d’alguns aspectes de la legislació que va ordenar el president Obama el 2010, poc després de l’aprovació de la llei.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Arizona, amb la legislació impulsada per la governadora republicana Jan Brewer, es va convertir en el primer estat dels país en considerar delinqüent un immigrant indocumentat. A més, la llei penalitza també a l’immigrant sense permís de treball i insta a la policia a detenir les persones sospitoses de viure al país de forma il·legal. Aquesta última mesura ha estat molt criticada per organitzacions llatines i de drets humans perquè consideren que discrimina a la comunitat llatina.

Pots llegir la notícia sencera a l'Ara Premium

stats