Detecten que algú va esborrar informació del simulador de vols que tenia el pilot de l'avió desaparegut

Els investigadors creuen que l'aparell pot ser en algun punt del sud de l'oceà Índic

Bona part de la informació del simulador de vols que tenia el pilot de l'aeronau desapareguda el 8 de març havia estat esborrada, segons ha informat aquest dimecres la policia de Malàisia. El ministre de l'Interior, Ahmad Zahid Hamidi, ha explicat a la premsa local que les autoritats estan "investigant totes les possibilitats".

"Cal recordar que la investigació policial no s'encamina a culpar el pilot o pressionar qualsevol dels membres de la seva família, però es porta a terme per examinar totes les pistes per esbrinar la causa de la desaparició", ha destacat el ministre en una roda de premsa, segons unes declaracions que recull el diari local ' Malaysia Times'.

L'inspector general de la policia, Khalid Abu Bakar, ha ressaltat que hi ha experts que analitzen el simulador per tal d'intentar recuperar-ne tota la informació. "La policia està treballant amb diversos Boeing 777, amb altres simuladors d'entrenament i amb experts de la tecnologia de la informació", ha indicat l'inspector policial.

El ministre també ha dit que han inspeccionat la casa del copilot, Fariq Abdul Hamid, però que de moment no s'ha trobat cap evidència que estigui implicat en la desaparició de l'avió, del qual no hi ha rastre des del passat 8 de març, quan va desaparèixer mentre feia el trajecte de Kuala Lumpur a Pequín amb 239 passatgers.

Sembla que l'avió pot ser al sud de l'oceà Índic

"La hipòtesi de treball és que va anar cap al sud, que va seguir el 'passadís' [aeri] cap a l'extrem sud de la zona", ha assegurat a l'agència Reuters una font pròxima a la investigació.

Des d'aquest cap de setmana va transcendir que l'avió havia canviat el rumb deliberadament i se n'havien desconnectat expressament els sistemes de comunicació, 26 països busquen l'aeronau en dues direccions: una cap al nord, en un passadís de l'Índia cap al Kazakhstan, i l'altra cap al sud, d'Indonèsia cap a l'oceà Índic.

L'opció del passadís del nord, segons la font consultada per Reuters, sembla descartable, perquè hauria d'haver creuat diversos països cap dels quals ha detectat que una aeronau passés pel seu espai aeri.

Els familiars volen més informació

Cada dia el govern de Malàisia fa una reunió amb els familiars dels desapareguts i una altra amb la premsa. Els familiars, que creuen que els amaguen informació, han amenaçat de fer una vaga de fam si no els donen més detalls de la investigació, i avui han interromput la roda de premsa. "On són els meus fills, necessito saber on són", ha cridat una de les dones, que ha entrat a la sala on es reunia el govern amb la premsa.