Internacional 17/04/2013

La policia de Boston i l'FBI desmenteixen la detenció del sospitós

L'agència ha demanat en un comunicat als mitjans nord-americans que verifiquin la informació per no posar en perill la investigació. Un vídeo cedit per uns grans magatzems situats a prop d'on va explotar la segona bomba ha permès identificar un sospitós

Ara
1 min

BarcelonaLa policia de Boston ha desmentit la detenció del sospitós pels atacs de Boston, després que mitjans com la CNN o l'agència de notícies Associated Press diguessin que una persona havia estat detinguda, citant fonts judicials. El portaveu de l'FBI, Jason Pack, també ho ha negat en un correu electrònic enviat a mitjans nord-americans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'únic confirmat és que l'FBI treballa amb les imatges de dos vídeos: un de les càmeres de seguretat d'uns grans magatzems i l'altre d'una televisió de Boston. Segons informen els mitjans nord-americans les imatges mostraven el sospitós portant, i potser deixant, una motxilla negra al lloc de la segona explosió a Boylston Street, davant el restaurant Forum.

L'FBI demana rigorositat periodística

Després de la confusió que han provocat mitjans nord-americans confirmant l'arrest del sospitós, l'FBI ha emès un comunicat demanant que es verifiqui la informació per no posar en risc l'operació. "Durant el darrer dia i mig, hi ha hagut moltes notícies inexactes basades en informació de fonts no oficials. Donat que aquestes històries poden tenir conseqüències, demanem als mitjans, especialment en aquest punt de la investigació, que siguin prudents i verifiquin la informació amb les fonts apropiades abans de fer-les públiques".

Evacuen els jutjats de Boston

Les autoritats locals han ordenat als treballadors i als mitjans de comunicació evacuar els jutjats federals de Boston, segons un periodista de Reuters que era a l'edifici. Encara no s'han donat detalls de l'amenaça que ha fet prendre aquesta decisió.

stats