Iran

Teheran diu que els seus drets en matèria nuclear "no són negociables"

La cimera dels 5+1 amb l'Iran s'acaba sense acord i les parts s'emplacen a retrobar-se al gener a Istambul

La reunió del G6 (els cinc membres del Consell de Seguretat de l'ONU més Alemanya) i l'Iran a Ginebra s'ha tancat sense acord. Teheran defensa el seu programa nuclear

"Les altres parts han acceptat que les negociacions s'han de dut a terme sobre una base de diàleg i no de confrontació", ha dit Saïd Jalili, cap de la delegació iraninana a Ginebra. La propera trobada es celebrarà al gener a Istambul. "Els drets de l'Iran en matèria nuclear no són negociables i no poden formar part de l'ordre del dia de les negociacions", ha afegit el portaveu iranià, citat per l'agència oficial Fars. "La república islàmica de l'Iran accepta aquestes negociacions només dins d'un esperit de cooperació i rebutja tota lògica de pressions."

Després d'una setmana de fortes tensions marcada per dos atemptats contra científics nuclears iranians, les revelacions de Wikileaks i l'anunci de Teheran que ja controla tot el cicle del combustible nuclear, les primeres negociacions en 14 mesos havien començat amb la perspectiva d'un fracàs. Les declaracions de Hillary Clinton, cap de la diplomàcia nord-americana, en el sentit que l'Iran podia enriquir urani "un cop hagués demostrat que ho pot fer de manera responsable", van contribuir a relaxar la tensió.


Més continguts de