Mali
Internacional 15/04/2012

El grup islamista Ansar Dine està disposat a parlar amb el govern de Mali

El moviment que controla el nord del país juntament amb els rebels tuaregs busca l'acord amb Bamako, però rebutja una intervenció de la comunitat internacional

Afp
1 min

BamakoEl moviment islamista Ansar Dine, que controla el nord de Mali juntament amb els rebels tuaregs i altres grups armats, està "disposat a discutir" amb les autoritats del país. "Estem disposats a parlar sobre el futur de Bamako", ha afirmat el líder del grup, Mohammad Ag Oumar.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

"Ja hem alliberat al voltant de 200 presoners. Entre germans musulmans, podem arribar a un acord. Però no vull que els no musulmans es barregin en els nostres problemes", ha afegit Ag Oumar, referint-se a les potències occidentals.

Ansar Dine ha demanat l'obertura d'un corredor humanitari per ajudar els habitants del nord, que, des que estan aïllats, pateixen una falta d'aliments i medicines.

D'altra banda, els tuaregs van alliberar dissabte 160 soldats que havien sigut detinguts durant la batalla pel control del nord de Mali, que va acabar amb la victòria dels rebels.

El moviment Ansar Dine defensa l'aplicació de la xaria (llei islàmica) a tot Mali i està en contra de la independència desitjada pels rebels tuaregs del Moviment d'Alliberament Nacional separatista d'Azaouad.

stats