Els resultats oficials confirmen la victòria dels islamistes al Marroc

El Partit Justícia i Desenvolupament (PJD) guanya les eleccions legislatives amb gairebé un terç dels escons de la Cambra de Representants

Els islamistes del Partit Justícia i Desenvolupament (PJD) han guanyat les eleccions legislatives que ahir es van fer al Marroc i ha obtingut 125 escons dels 395 que té la Cambra de Representants.

El Marroc vota sense entusiasme un Parlament a l'ombra del reiEl PJD es manté com a primer partit del país tant en els escons per circumscripcions (98 de 305) com en l'anomenada 'llista nacional', reservada a dones i joves (27 de 90).

Després del PJD se situa el seu gran rival, el Partit Autenticitat i Modernitat (PAM), que suma 81 escons a les circumscripcions i 21 a la 'llista nacional'.

Molt més enrere queda l'històric Partit Istiqlal, amb 46 escons en total: els seus 11 escons nacionals li permeten mitigar el desastre, ja que en l'anterior legislatura en tenia 60.

Gairebé un terç del escons

Clara victòria, doncs, dels islamistes del PJD, que s'emporten gairebé un terç dels escons de la cambra i sumen, amb els seus rivals del PAM, més de la meitat del Parlament.

La Constitució marroquina vigent des del 2011 estipula que el rei ha de demanar al partit més votat que formi govern, de manera que el PJD haurà de buscar aliances amb els altres partits per formar una coalició que li asseguri una majoria absoluta al Parlament, situada en els 198 escons.

Més continguts de