Islàndia
Internacional 14/04/2011

El govern islandès supera una moció de censura després del 'no' al segon referèndum per la factura de la fallida financera

La coalició de verds i socialdemòcrates sobreviu per una diferència de dos vots. Dissabte els islandesos van tornar a rebutjar el rescat amb diner públic

Agències
1 min
Un jove porta un cartell contra Icesave, el banc que va fer fallida el 2008, en una manifestació al davant del Parlament de Reykjavík, el març de l'any passat.

ReykjavikEl govern de coalició de socialdemòcrates i verds a Islàndia ha sobreviscut aquesta nit pels pèls a una moció de confiança debatuda al Parlament, per la crisi de la fallida financera. La primera ministra Jóhanna Sigurdardóttir ha superat la moció per 32 vots contra 34.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El 60% dels islandesos va votar dissabte passat contra el pagament amb diner públic d'indemnitzacions a la Gran Bretanya i Holanda, que van compensar els seus ciutadans per la fallida del banc islandès Icesave el 2008. El partit de Sigurdardóttir defensava el "sí", després d'haver renegociat amb aquests països unes condicions millors per a aquest deute. Era el segon cop que Islàndia rebutjava el pagament, un any després que el "no" guanyés pel 98,5% dels vots.

stats