Pròxim Orient
Internacional 03/11/2011

El 41% dels israelians dóna suport a un atac contra l'Iran

Una enquesta de 'Haaretz' mostra la divisió davant les filtracions sobre els plans de Netanyahu per bombardejar les instal·lacions nuclears de Teheran

Ara
1 min
Treient pit El primer ministre Benjamin Netanyahu va obrir dilluns  les sessions d'hivern de la Knesset, el Parlament israelià, a Jerusalem.

BarcelonaEls israelians estan dividits sobre si el seu exèrcit hauria d'atacar les instal·lacions nuclears iranianes, segons una enquesta del diari Haaretz. El 41% dóna suport a l'operació, mentre que el 39% s'hi oposa. El 20% no respon.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

L'enquesta planteja també quina confiança tenen els consultats (àrabs i jueus) en el primer ministre Benjamin Netanyahu i el ministre de defensa Ehud Barak, sobre la qüestió iraniana. Els dirigents tenen el suport del 52% dels enquestats.

Aquesta és la reacció a una sèrie d'informacions publicades als mitjans del país en els últims dies segons les quals Netanyuahu i Barak estarien intentant convèncer la cúpula militar i el nucli dur del govern per dur a terme l'atac. Les notícies han coincidit amb maniobres militars al Mediterrani simulant bombardeigs de llarg abast, com els que podrien destruir les instal·lacions nuclears de Teheran.

Responent a les amenaces, el cap de govern iranià ha assegurat que Israel lamentarà qualsevol atac i que serà severament castigat.

Ahora el diari The Guardian informa que l'exèrcit britànic s'estaria preparant per participar en una eventual operació contra l'Iran d'acord amb els Estats Units.

stats