Publicitat
Publicitat

Pròxim Orient

El 41% dels israelians dóna suport a un atac contra l'Iran

Una enquesta de 'Haaretz' mostra la divisió davant les filtracions sobre els plans de Netanyahu per bombardejar les instal·lacions nuclears de Teheran

Els israelians estan dividits sobre si el seu exèrcit hauria d'atacar les instal·lacions nuclears iranianes, segons una enquesta del diari Haaretz. El 41% dóna suport a l'operació, mentre que el 39% s'hi oposa. El 20% no respon.

L'enquesta planteja també quina confiança tenen els consultats (àrabs i jueus) en el primer ministre Benjamin Netanyahu i el ministre de defensa Ehud Barak, sobre la qüestió iraniana. Els dirigents tenen el suport del 52% dels enquestats.

Aquesta és la reacció a una sèrie d'informacions publicades als mitjans del país en els últims dies segons les quals Netanyuahu i Barak estarien intentant convèncer la cúpula militar i el nucli dur del govern per dur a terme l'atac. Les notícies han coincidit amb maniobres militars al Mediterrani simulant bombardeigs de llarg abast, com els que podrien destruir les instal·lacions nuclears de Teheran.

Responent a les amenaces, el cap de govern iranià ha assegurat que Israel lamentarà qualsevol atac i que serà severament castigat.

Ahora el diari The Guardian informa que l'exèrcit britànic s'estaria preparant per participar en una eventual operació contra l'Iran d'acord amb els Estats Units.

Més continguts de