Internacional 15/05/2011

L'advocat de Strauss-Khan va defensar Michael Jackson en un cas d'abús de menors

Benjamin Brafman és famós per defensar celebritats americanes en "situacions desesperades", segons paraules seves en una entrevista recent

Reuters
2 min

Nova YorkUn advocat que va defensar durant una temporada Michael Jackson en un cas d'abús de menors és el que ha triat Dominique Strauss-Khan per afrontar l'acusació d'intent de violació i de detenció il·legal que ha presentat la fiscalia de Nova York contra ell. El lletrat escollit pel director del Fons Monetari Internacional (FMI) és Benjamin Brafman, famós per ajudar a celebritats en problemes greus.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Brafman és conegut per guanyar casos difícils, bé en el judici o bé, més habitualment, abans d'arribar al judici, amb pactes que porten a la retirada de les denúncies o a la rebaixa dels càrrecs.

Aquest advocat va representa el rei del pop en un cas d'abús de menors el 2004, tot i que no el va portar fins al finals. També defensar l'estrella del futbol americà dels Giants de Nova York estrella Plaxico Burress, que va ser acusat de portar una arma que va esclatar en un club nocturn quan li va lliscar pels pantalons. En aquell cas, va aconseguir una pena mínima. I en un altre cas, de tinença il·lícita d'armes i la participació en una baralla en una discoteca davant de més de cent persones, va aconseguir l'absolució del cantant de rap P. Diddy Combs.

"La majoria de les persones que vénen a mi estan en situacions molt, molt desesperades", va dir Brafman, de 62 anys, en una entrevista recent amb un grup d'educació jurídica.

L'advocat ha anunciat que Strauss-Khan es declararà no culpable dels càrrecs que li atribueix la fiscalia, motivats per la denúncia d'una cambrera d'habitacions d'un hotel de Nova York a la qual hauria intentat violar i hauria retingut a la força a l'habitació, fins que la noia va aconseguir treure-se'l de sobre i fugir.

stats