Un comediant guanya les eleccions a Guatemala

Un hoteler serà l'altre candidat a la cita de l'octubre per triar president

Els electors de Guatemala han premiat un còmic i teòleg en la primera ronda dels  comicis generals celebrats diumenge. Jimmy Morales s'ha proclamat guanyador assegurant que "Déu ha ajudat i beneït" la seva candidatura, ja que la probabilitat de la seva victòria "era poca", ha reconegut.

A falta del recompte final, Morales, de 46 anys i economista de formació, s'hauria imposat en la carrera electoral però sense el suport necessari per evitar una segona volta, que tindrà lloc el proper 25 d'octubre. Manuel Baldizón, un ric empresari hoteler, serà el candidat que li disputarà la presidència, en haver quedat en segon lloc, malgrat que moltes enquestes el donaven com a guanyador.

Guatemala ha acudit a les urnes enmig de la crisi política més greu de la seva història recent, ja que el president Otto Pérez Molina es va veure  obligat a dimitir dies abans de les eleccions a causa de la seva implicació en una trama d'evasió de capitals que ja es va cobrar la carrera política de la seva vicepresidenta.

Les sospites de Pérez Molina van fer que milers de ciutadans sortissin als carrers del país per mostrar la seva indignació pels alts nivells de corrupció i denunciar la impunitat amb es mouen els responsables.

 

Més continguts de