Egipte
Internacional 30/10/2011

El judici a Hosni Mubàrak s'ajorna fins a finals d'any

Els advocats de les víctimes del règim demanen un canvi de jutge per "evitar un veredicte parcial". Una cort independent decidirà si se substitueix el magistrat

Agències
1 min
Partidaris de Hosni Mubàrak fora el recinte on se celebra el judici / AFP

El CaireEl judici de l’expresident egipci Hosni Mubàrak s'ha ajornat aquest diumenge fins al 28 de desembre després que els advocats de les víctimes del règim demanessin la substitució del jutge, Ahmed Refaat. Les víctimes adverteixen que el seu veredicte no seria imparcial. Una cort independent decidirà dos dies abans que el judici es reprengui si substitueixen el magistrat.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

En les primeres sessions del judici, Refaat va defensar la seva integritat com a jutge. Al mes d'agost, el jutge va prohibir l'accés de les càmeres de televisió al judici al·legant que "no suportava que els advocats presumissin davant les càmeres".

Hosni Mubàrak, els seus dos fills, l'antic ministre de l'Interior i oficials de la policia eren a la Cort quan el jutge ha anunciat l'aplaçament. Tots els acusats rebutgen els càrrecs dels que se'ls acusa.

La policia ha hagut de separar diverses vegades els defensors de Mubàrak dels contraris al seu règim als enfrontaments que han protagonitzat fora del recinte on se celebra el judici.

stats