Wikileaks amenaça d'irrompre a la campanya de Clinton-Trump

Assange reapareix en una videoconferència denunciant les pressions que rep l'Equador per protegir-lo

El líder i fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha revelat avui que la seva organització publicarà un milió de documents relacionats amb els Estats Units i tres altres governs d'aquí que acabi l'any. L'australià ha negat que la nova filtració busqui danyar la candidatura de la demòcrata Hillary Clinton. 

Assange, que ha divulgat a través del seu portal de filtracions milions de documents secrets, ha fet aquestes declaracions en una videoconferència a Berlín amb motiu de la commemoració del desè aniversari de l'organització. En aquest vídeo, l'australià ha reiterat les "fortes pressions" internacionals que està patint el govern de l'Equador per haver-li concedit el 2012 asil polític i acollir-lo des de llavors a la seva ambaixada a Londres.

Assange està reclòs des de fa uns quatre anys a l'ambaixada de l'Equador a Londres per evitar l'extradició a Suècia, que l'investiga per uns presumptes delictes sexuals.

D'aquesta manera pretén evitar l'extradició al país escandinau perquè tem ser enviat després als Estats Units, on podria afrontar un judici militar pels secrets sobre la seguretat nord-americana revelats pel portal que ell dirigeix.

Més continguts de