Internacional 04/07/2013

La justícia egípcia prohibeix a Mursi sortir del país

L'expresident egipci i vuit companys seus de partit seran interrogats per haver criticat, suposadament, el poder judicial

Agències
2 min

El CaireLa justícia egípcia ha prohibit al desposseït Mohammed Mursi sortir del país, en una sentència emesa aquest dijous. L'expresident del país està sent investigat per haver insultat el poder judicial juntament amb vuit dirigents més dels Germans Musulmans.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El jutge interrogarà Mursi el proper dilluns per un discurs fet recentment criticant el poder judicial, i els seus companys de partit per haver fet les crítiques a través dels mitjans de comunicació.

El motiu de les investigacions són unes declaracions fetes per Mursi el passat 26 de juny, en què l'aleshores president d'Egipte va fer un discurs acusant membres del sistema judicial, relacionats amb l'anterior règim de Hosni Mubàrak, de voler destruir la democràcia a Egipte. També va apuntar a la polarització política com una de les principals amenaces del país.

Durant aquest discurs, Mursi va enumerar casos concrets de jutges que presumptament havien participat en fraus electorals durant l'època de Mubàrak.

Detingut el líder espiritual dels Germans Musulmans

A més, la fiscalia també ha ordenat aquest dijous la detenció del guia espiritual dels Germans Musulmans, Mohammed Badia, i del seu número dos, Jairat al Shater, sota l'acusació d'instigar l'assassinat de manifestants pacífics que protestaven contra Mohammed Mursi. Badia ha sigut detingut al nord del país, prop de la frontera amb Líbia, encara que fonts militars han assegurat que no tenia la intenció d'abandonar el país.

Mentrestant, Mursi continua en parador desconegut de forma oficial, encara que una font dels Germans Musulmans ha dit que ha sigut traslladat al ministeri de Defensa, on està retingut.

L'exèrcit egipci va fer caure ahir de la presidència del país Mohammed Mursi, escollit fa un any, i va designar un mandatari interí del país al president del Tribunal Constitucional, Adly Mansour, que haurà de convocar i supervisar les properes eleccions presidencials.

stats