Internacional 29/12/2011

Kim Jong-un, declarat "líder suprem" de Corea del Nord

Segons el diari britànic 'The Guardian', ha heretat el poder del seu pare com a "líder suprem" del Partit dels Treballadors, de l'exèrcit i del poble

Ara
1 min
Kim Jong-un acompanya el fèretre del seu pare / AFP

BarcelonaUn dia després de l'enterrament de Kim Jong-il, que va col·lapsar la vida de Pyongyang, s'ha completat la transferència dels poders de líder suprem a Kim Jong-un, que hereta aquest títol del seu pare i del seu avi, segons publica The Guardian.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Sota la mirada de centenars de milers de soldats i civils, Kim Jong-un ha sortit per un balcó amb vistes a la plaça principal de Pyongyang i ha estat proclamat "líder suprem" del Partit dels Treballadors, de l'exèrcit i del poble.

Els mitjans de Corea del Nord s'havien referit a Kim Jong-un com el comandant suprem el dia abans del funeral del seu pare, però aquesta ha estat la primera vegada que el seu lideratge ha tingut suport públic.

Gairebé dues setmanes de dol nacional han acabat quan la multitud ha marcat, a la capital nord-coreana, un silenci de tres minuts i els trens i vaixells a tot el país han fet sonar les sirenes alhora.

En contrast amb les imatges de televisió de dolor en estat pur que s'han vist per la mort de Kim Jong-il, la cerimònia commemorativa ha mirat de consolidar la posició del seu fill com el seu successor amb molta alegria i orgull.

Corea del Nord, ha dit el mestre de cerimònies nacional, Kim Yong-nam, ha de "transformar el dolor en força i en un valor mil vegades més gran sota la direcció de Kim Jong-un". Així, ha afegit que el jove Kim ha heretat del seu pare "la ideologia i el caràcter revolucionari" d'esperit.

stats