Els líders de les dues Corees es reuniran el 27 d'abril

Serà la primera cimera intercoreana en 11 anys

Les dues Corees han acordat avui, durant una reunió d'alt nivell a la frontera, que la cimera entre el líder nord-coreà, Kim Jong-un, i el president sud-coreà, Moon Jae-in, se celebrarà el 27 d'abril, segons ha avançat l'agència Yonhap.

Prèviament, els representants dels dos països tornaran a reunir-se el 4 d'abril per seguir concretant detalls sobre la que serà la primera cimera intercoreana en 11 anys, i que precedirà la que Kim mantindrà al maig amb el president dels EUA, Donald Trump.

Kim Jong-un busca l’aprovació de Pequín abans de veure Trump

La decisió s'ha pres aquest dijous en el marc de les converses d'alt nivell que han començat a les 10.00 del matí (hora local) a l'edifici Tongilgak, que es troba a l'àrea de seguretat conjunta de Panmunjeom, situada a la frontera entre les dues Corees.

La cimera té com a objectiu principal fixar un escenari idoni per dialogar sobre la desnuclearització de la península de Corea, a la qual cosa el líder nord-coreà, Kim Jong-un, es va comprometre aquest mateix dimecres durant la seva reunió amb el dirigent xinès, Xi Jinping, a Pequín.

A principis de març, Pyongyang i Seül van arribar a un acord per celebrar una cimera bilateral a finals d'abril, la tercera des del 2000.

La tensió entre els Estats Units i Corea del Nord ha crescut en els últims mesos amb motiu del programa nuclear i de míssils de Corea del Nord.

L'escalada de la retòrica entre el president nord-americà, Donald Trump, i Kim Jong-un els ha portat a intercanviar insults i a amenaçar d'anar a la guerra.

No obstant això, Kim ha assegurat durant la seva visita a Pequín que es compromet a desnuclearizar la península i que està disposat a reunir-se tant amb Moon com amb Trump.