Publicitat
Publicitat

El raja de l'Estat de Kedah és coronat rei de Malàisia als 84 anys

És el primer sultà que ocupa el tron en dues ocasions, ja que prèviament va regnar a la Federació d'Estats de Malàisia, des de setembre de 1970 a setembre de 1975

El rajà de l'Estat de Kedah , Abdul Halim Muadzan , ha estat coronat aquest dimarts  rei de Malàisia . Es converteix així en el catorzè sobirà que assumeix el t ron des que es va declarar la independència del Regne Unit , el 1957 .

Abdul Halim Muadzan , de 84 anys , és el primer sultà que ocupa el tron en dues ocasions , ja que prèviament va regnar a la Federació d'Estats de Malàisia, des de setembre de 1970 a setembre de 1975 , ha informat la casa reial .

Rei rotatori 

La Constitució estableix que el rei, que ostenta el càrrec de màxim cap de les forces a rmades i la principal funció del qual és la de representar el país en actes oficials , és nomenat cada cinc anys, de forma rotatòria, entre els nou sultans de Malàisia .

El rei és vist pels musulmans del país , que representen el 60 % dels prop de 28 milions d'habitants , com el patriarca de l'ètnia malaia , que és la majoritària .

Adbul Halim Muadzan , vint-i-setè sultà de Kedah , estat situat al nord-oest del país, ha estat  entronitzat en el transcurs d'una vistosa cerimònia retransmesa pels canals de televisió i on han acudit el s altres vuit rages , membres del govern federal, dels 13 estats i de tres territoris de Malàisia .

Era funcionari

L'actual monarca , exfuncionari de l'administració de Kedah , reemplaça  Mizal Zainal Abidin , que el dia abans va concloure el seu regnat de cinc anys amb una cerimònia de comiat .

Durant el mandat de l'ex-primer ministre Mahathir Mahamed , que va governar el país des de 1976 fins a 1981, els 9 sultans van ser desproveïts d'alguns dels  poders i privilegis que havien tingut tradicionalment.

Més continguts de