Internacional 24/05/2013

Els jutges decideixen no imputar Christine Lagarde, però la causa segueix oberta

Després de 24 hores d'interrogatori la directora del Fons Monetari Internacional se salva de la imputació per un cas de presumpta corrupció quan era ministra de Finances a França

Agències
1 min

ParísLa directora del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, no ha estat imputada aquest divendres pels jutges que investiguen la seva gestió en el seu anterior lloc com a ministra de Finances de França. Amb tot, ha estat declarada 'testimoni assistit', la qual cosa vol dir que el seu nom no ha quedat net del tot. "La meva condició de testimoni assistit no és cap sorpresa per a mi perquè sempre he actuat d'acord amb la llei i als interessos de l'Estat", ha declarat Lagarde a la sortida d'un interrogatori que s'ha prolongat durant gairebé 24 hores.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Lagarde ha comparegut durant dos dies davant d'un tribunal de París que investiga la indemnització milionària pagada a un empresari el 2008, quan era ministra. Per aquest cas l'ara directora de l'FMI podria haver estat imputada per malversació. Lagarde s'enfrontava a una acusació de complicitat en falsificació i malversació de fons públics, delictes penats amb fins a 10 anys de presó i 150.000 euros de multa, si els jutges haguessin considerat que l'arbitratge va ser una maniobra per afavorir Tapie, cosa que finalment no ha passat.

Amb tot, malgrat la no imputació, Lagarde no ha quedat desvinculada del cas, ja que els jutges han decidit declarar-la "testimoni assistit", un estat penal menys greu però que no garanteix que la causa s'arxivi. Segons la llei francesa, un testimoni assistit és un estat legal situat a mig camí entre estar lliure de tota sospita i ser imputat. Això vol dir que Lagarde no serà investigada formalment però no queda desvinculada totalment de les investigacions.

stats