Tunísia
Internacional 15/02/2011

Itàlia fa marxa enrere i diu que no desplegarà policies a Tunísia per la crisi de Lampedusa

El ministre d'exteriors italià, Franco Fratini, es va reunir ahir per sorpresa amb el primer ministre interí tunisià, Mohamed Ghannouchi, per anunciar que respectarà la sobirania nacional

Afp
1 min
Joves tunisians a l'illa de Lampedusa, ahri. AFP

LampedusaItàlia ha volgut calmar les tensions amb el govern interí de Tunísia per la crisi oberta arran de la fugida massiva de joves del país nord-africà cap a l'illa de Lampedusa. El ministre d'exteriors, Franco Frattini va fer una visita sorpresa a Tunis per reunir-se amb el primer ministre provisional, Mohamed Ghannouchi i "oferir una cooperació pragmàtica i operativa respectant la sobirania de l'estat tunisià". El cap de setmana passat, Roma havia anunciat que desplegaria els seus policies a Tunísia per controlar la frontera "davant la situació de col·lapse" del país.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Segons les autoritats italianes uns cinc mil clandestins han arribat en els últims dies a l'illa (a 138 kilòmetres de la costa tunisiana), cosa que han motivat la declaració de l'estat d'emergència humanitària. Diumenge el ministre de l'Interior italià va declarar que enviaria policies al país, idea que les autoritats tunisianes van considerar "inacceptable", rebutjant "tota ingerència i atac a la sobirania"

Itàlia ha anunciat també un ajut d'urgència de cinc milions d'euros per a Tunísia i anunciarà una línia de crèdit de 100 milons durant la conferència internacional per les reformes prevista el març a Cartago.

stats