França
Internacional 21/03/2012

Un veí de l'edifici del sospitós del crim de Tolosa, que no ha estat desallotjat, relata l'operació des de dins

Un periodista de 'Le Monde' explica a Twitter la conversa telefònica que el noi ha mantingut amb el seu pare

Ara
2 min

BarcelonaEl veí de l'edifici on viu el sospitós del crim de Tolosa de Llenguadoc, que des d'aquesta matinada es troba envoltat per la policia, assegura que els agents no els han desallotjat abans d'iniciar l'operació, i que encara es troben a l'interior del bloc. Cédric Lambert, de 22 anys i veí del primer pis, s'ha comunicat telefònicament amb el seu pare, Éric, segons relata a través de Twitter el periodista de 'Le Monde' Soren Seelow.

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

El pare explica que el seu fill li ha trucat a la nit perquè "sentia trets", i que s'hi ha tornat a posar en contacte durant el matí. Segons diu, el seu fill li ha explicat que "la situació no està resolta", i que dos agents del cos especial GIGN (Grup d'Intervenció de la Gendarmeria Nacional) "li demanen que no surti" de casa. "El meu fill espera dins de casa, i té por", continua el pare, que assenyala que, durant una trucada, ha sentit explotar una granada. "No entenc per què no han evacuat l'edifici. No tinc cap informació, a part de la del meu fill", critica.

Un altre veí ha explicat a 'Le Monde' que els han despertat a les tres de la matinada, i que des de llavors estan tancats a l'habitació i mirant la televisió. "La policia no ens ha dit què calia fer. Vull que ens treguin del pis. Esperem per sortir", ha afegit.

Un portaveu de la policia, Cédric Delage, defensa l'actuació del cos i assegura que en una intervenció antiterrorista com aquesta és "impossible evacuar", ja que aquesta és "la millor manera d'alertar el sospitós".

stats