Publicitat
Publicitat

Líbia

L'ONU podria retirar-se de Líbia pels atacs contra les seves oficines i algunes ambaixades a Trípoli

Una multitud de gent ha atacat l'edifici de l'ONU a Trípoli, així com l'ambaixada del Regne Unit i d'Itàlia. El ministre britànic d'Afers Estrangers condemna els atacs i dóna 24 hores al seu ambaixador perquè surti de Líbia

Segons informa la BBC, l'ONU podria retirar tot el seu personal de Líbia després que les seves oficines hagin estat atacades avui a Trípoli per part d'una multitud de gent. Un portaveu ha declarat a la cadena britànica que revisaran la decisió aquesta setmana.

Londres ha decidit expulsar l'ambaixador de Líbia al Regne Unit, segons acaba d'anunciar el ministre britànic d'Afers Estrangers, William Hague, com a represàlia per l'atac que ha patit aquest matí l'ambaixada britànica a Trípoli. Diverses seus diplomàtiques estrangeres a la capital líbia han estat objectiu d'actes vandàlics aquest matí, segons ha confirmat el ministeri d'Afers Exteriors italià a Roma.

"La convenció de Viena exigeix que el règim de Gaddafi protegeixi les missions diplomàtiques a Trípoli. Si no ho fa, el règim infringeix un cop més les seves responsabilitats i obligacions internacionals", ha dit Hague, que també ha condemnat l'atac i ha donat 24 hores a l'ambaixador britànic a Líbia perquè surti del país.

L'ambaixada italiana ha estat una de les que ha patit un incendi sense més conseqüències ja que la majoria de governs occidentals van evacuar el seu personal diplomàtic just abans que comencés l'operació militar de l'OTAN contra el règim de Muammar Al-Gaddafi. Aquests “actes de vandalisme”, com els ha qualificat el govern italià, arriben només unes hores després que el règim hagi acusat l'OTAN d'haver mort el fill petit de Gaddafi i tres dels seus néts en un bombardeig.

Més continguts de