Líbia
Internacional 04/06/2011

L'OTAN utilitza per primer cop helicòpters de combat en un atac contra les tropes de Gaddafi

Els aparells els han utilitzat França i el Regne Unit contra objectius militars de Gaddafi a prop de la ciutat de Brega

Agències
1 min

TrípoliDos mesos després de l'inici de l'operació militar, França i el Regne Unit han utilitzat els seus helicòpters de combat per primer cop contra les tropes del coronel libi Muammar al-Gaddafi. Els aparells es diuen Tigre i Gazelle, els francesos, i Apache, els anglesos; i han atacat durant aquesta nit contra equipaments i membres de les tropes gaddafistes, segons ha confirmat l'OTAN, a prop de la ciutat de Brega, a la costa est líbia. .

Inscriu-te a la newsletter Internacional El que sembla lluny importa més que mai
Inscriu-t’hi

Un portaveu de l'exèrcit francès ha assegurat a l'agència de notícies France Press que "una quinzena de vehicles militars han estat destruïts" i que també han atacat contra edificis militars. Els helicòpters han hagut de defensar-se de trets d'armes lleugeres, però cap aparell ha quedat afectat, segons ha confirmat el mateix portaveu.

El cap de la missió de l'OTAN a Líbia, el general Charles Bouchard, ha explicat que els helicòpters de combat ofereixen més possibilitats d'èxit, ja que donen "flexibilitat suplementària" davant les tropes de Gaddafi que "s'amaguen en zones habitades per civils".

stats