El líder suprem de l'Iran, operat amb èxit de pròstata

Khamenei diu que "no cal preocupar-se" per la seva salut

El líder suprem de l'Iran, Ali Khamenei, va ser sotmès aquest matí amb èxit a una operació quirúrgica per solucionar un problema de pròstata, han informat avui els mitjans iranians.

Khamenei, de 75 anys, va ser hospitalitzat aquest matí en un centre públic de Teheran per a una intervenció que , segons l'agència nacional iraniana IRNA, es va desenvolupar amb èxit.

L'agència local Tasnim ha difós un vídeo aquest matí gravat moments abans de l'operació en què es mostrava al líder assegurant: "Si, vaig a ser operat i vaig a l'hospital ara . Evidentment no cal preocupar-se. Això no vol dir que la gent no hagi de resar. Si Al·là vol, no ha de ser un motiu de preocupació . És una operació ordinària i normal".

"Al·à totpoderós ajudarà i el treball es farà bé", ha afegit . Khamenei és el cap d'Estat de l'Iran, líder suprem de la Revolució Islàmica i guardià jurista del país.

El seu predecessor , l'aiatol·là Ruholá Khomeini , va ser el fundador de la República Islàmica de l'Iran i va ostentar el càrrec des de la revolució, el 1979, fins a la seva mort deu anys més tard.

Encara que generalment no pren part en l'esdevenir quotidià de la política, el líder suprem a l'Iran nomena molts dels càrrecs importants del país (el cap de la Justícia, diversos membres del Consell de Guardians, els presidents dels mitjans d'informació públics i els caps de l'exèrcit i la Guàrdia de la Revolució, entre d'altres) i dicta les línies de la política exterior i nuclear al país.